top of page

HİZMETLERİMİZ

Masaj

masaj-buyuk-foto-2.jpg

Masaj kelimesi Yunancada yoğurma anlamına gelir. Arapçada ise hafif bastırma anlamına gelen “massein” şeklinde geçer. Tarihin en eski dönemlerinde, birçok uygarlık binlerce yıl, fiziksel, zihinsel ve ruhsal rahatsızlıkları gidermek amacıyla çok değişik tarzlarda masajlar uygulamışlardır. Günümüzün hızlı temposunda çoğu zaman unuttuğumuz bu şifalı dokunuş, aslında güçlü bir iyileştiricidir.

Masaj şekilleri çok çeşitlidir. Klasik masajdan lenf drenajına, bağ dokusu masajından şiatsuyo, isveç masajından ritmik masaja kadar geniş bir yelpazeye uzanır. Her bir masajın şekli, özel bir tekniğe ve etkiye sahiptir.
Buradaki önemli nokta ise; masajın süreç olarak ilk yarısında dinlendirici, ikinci yansında ise canlandırıcı bir etkiye dönüşmesidir.

Masajda kesintisiz gerçekleşen ritmik el hareketleri sayesinde rahatlama sağlanarak gerginlik giderilir. Fiziksel olarak; lenfatik ve endokrin sistem, solunum, sinir, dolaşım, iskelet, sindirim ve bağışıklık sistemine olumlu yönde etki eder.
Masaj aynı zamanda zihinsel düzeyde de işlev görür. Zihnin gevşemesini sağlar. Virüslere ve hastalık oluşturan mikroplara karşı direnci sağlayan antikorların ve akyuvarların bedendeki üretimini arttırırken, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Masajdaki derinlemesine dokunuşlar, vücut sıvılarını hareketlendirici etki sağlarken, aynı zamanda kanın kalbe ve ciğerlere daha çabuk gitmesini sağlar.

Ekstra bir araç gerektirmeyen masaj dolaysız ve kendiliğinden, insan bedenindeki üç sistemle çalışır:
1. Dolaşım
2. Sinir
3. Lenfatik

Cilt, masajla çeşitli uyarıları alarak, refleks yoluyla daha derin tabakalara iletir. Masajla tüm organlar pozitif şekilde uyarılıp, canlandırılarak enerji akımı da desteklenir.

Bin yıllık geçmişe sahip ayurveda temelli bir hint masajı tekniği olan “champ”; yüz, omuz, boyun ve kafatasını kullanarak yumuşak dokuları harekete geçirmeyi ve bu yöntemle de vücutta enerji dengelerinin korunmasını temin eder.

bottom of page